archief

LogoKunstCultuurHuizen
LogoKCH_Thumb.jpg
woensdag 22-02-2017
Unieke mix van kunst- en cultuuractiviteiten
Theater 'De Boerderij'
Hellingstraat 9 Huizen
LogoKCH_Thumb.jpg
woensdag 29-03-2017
Unieke mix van kunst- en cultuuractiviteiten
Theater 'De Boerderij'
Hellingstraat 9 Huizen

agenda > archief

1 2 3 4 volgende >>
Diner Dansant - Bigband The Ramblers

A Christmas Carol Heerlijke kerstvoorstelling

Toneelstuk van Peter van Bokhorst naar Charles Dickens
regie: Peter van Bokhorst

Met deze familievoorstelling komt het verhaal van de gierigaard Scrooge opnieuw tot leven. Het is de dag voor Kerst en heel Londen, arm en rijk, groot en klein, treft de laatste voorbereidingen voor het kerstfeest. Alleen de gierigaard Scrooge loopt er niet warm voor. Integendeel! Voor hem is Kerst onzin. Op kerstavond krijgt hij een spookachtig bezoek van zijn overleden compagnon, die drie kerstgeesten op hem af stuurt. Samen moeten zij ervoor zorgen dat Ebenezer Scrooge zijn leven betert.

Vanaf eind november maakt Scrooge de reis van zijn leven door het verleden, heden en de toekomst. Prachtige liedjes, ontroerend toneel- spel, humor, mooie decors en kostuums. Reis mee in deze 'feelgood' kerstklassieker.

Lees meer >>

Justine Keizer & Justin van Koersveld

Concert Eric Vaarzon Morel & Prinses Irene

Klik hier voor het bestellen van kaarten voor dit concert

KunstZinnig Huizen

Concert Revoce

Revoce brengt op 16 december a.s. voor het eerst sinds jaren weer een concert in kerstsfeer.

Op het programma staan onder meer:

  • ˇ Missa O Magnum Mysterium - Tomas Luis de Victoria
  • ˇ Five Carols - Richard Rodney Bennett
  • ˇ Adventi ének - Zoltan Kodaly

En enkele bewerkingen van bekende en minder bekende kerstliederen.

Het concert zal gegeven worden in de Oud-Katholieke kerk aan het Melkpad 1 in Hilversum.

(op loopafstand van het centraal station).

Het concert begint om 15:30 en de entreeprijs bedraagt €10,-.

CONCERT COV EXCELSIOR (Christelijke Oratorium Vereniging)

Vrijdag 14 december 2012 zal COV Excelsior uit Huizen een Bachconcert verzorgen in de Zenderkerk, Borneolaan 30, te Huizen aanvang 20.00 uur.

PROGRAMMA: Weihnachtsoratorium van J.S. Bach (zes cantates) onder leiding van de nieuwe dirigent: Toon de Graaf

SOLISTEN:
Hieke Meppelink – sopraan
Maaike Poortvliet – alt
Rein Kolpa - tenor
Ronald Dijkstra – bas

ORKEST: “Continuo” Rotterdam

ORGANIST: Cees van der Poel

Toegangsprijs € 25,00

Kaartverkoop: via de leden van COV Excelsior, boekhandel Flevo, Chr. boekhandel ‘de Echo’ en op 14 december a.s. vanaf 19.30 uur in de hal van de kerk.

Reserveren kan ook via 06 – 520.520.26 of website: www.covexcelsior.nl

Tentoonstelling 'Kopzorg'

Opening tentoonstelling Kopzorg Op vrijdag 28 september opent de tentoonstelling KOPZORG, hoofddeksels in de klederdrachten van Nederland, in het Huizer Museum. Nog niet zo lang geleden waren streek- of klederdrachten een vertrouwd beeld op straat. Kleurige kleding die van streek tot streek kleinere of grotere verschillen liet zien. Kleding die afweek van wat als algemeen gangbaar werd beschouwd. Vooral in het oog springend waren de hagelwitte kappen en mutsen, in allerlei vormen en maten. Het maken en opmaken van die mutsen was – en is!- een secuur werk wat door specialistes werd gedaan – de mutsenmaakster. Met het verdwijnen van de streekdrachten verdween ook het ambacht en de vaardigheden van de mutsenmaaksters. Iedere klederdracht heeft een specifieke hoofddracht. Prachtige mutsen, hoofddeksels en hoeden geven de klederdracht een eigen identiteit. Vaak gecombineerd met bijzondere sieraden. Ook per streekdracht kan de muts weer verschillend zijn, afhankelijk van feesten of bijzondere perioden in het leven van de mens. Zo zijn er vaak speciale bruidstooien en eenvoudige rouwmutsen. Ook verschilt de hoofdbedekking vaak per leeftijd. Zo droegen de meisjes in Huizen bijvoorbeeld een zondags hoedje met struisveer en de vrouwen een mooie witte kap met veel kant. In de tentoonstelling KOPZORG is een uitgebreide verzameling hoofddeksels te zien. Uit diverse streken van het land, Urk, Staphorst, Schouwen-Duiveland, Walcheren, Drenthe, enzovoort. De mutsen in deze tentoonstelling zijn opgemaakt door Jankees Goud. De opening is op vrijdag 28 september 2012 om 16.00 uur U wordt welkom geheten door de voorzitter van de Stichting Huizer Museum, dhr. Kees Teeuwissen en museumdirecteur Elganan Jelsma. Daarna zal mevr. Adrie Kruijmer iets vertellen over de unieke Huizer mutsen. Na afloop is er gelegenheid de expositie te bezichtigen. Vanwege het thema KOPZORG zouden wij het extra feestelijk vinden als u een hoofddeksel draagt bij de opening! Speciale activiteiten: Op de zaterdagen 6 en 20 oktober zijn er van 14.00-15.30 kinderworkshops. Hiervoor moet gereserveerd worden. Tentoonstelling KOPZORG: 28 september 2012 t/m 26 januari 2013 Huizer Museum, Achterbaan 82, 1271 TZ Huizen, tel: 035-5250223, www.huizermuseum.nl Open: dinsdag t/m zaterdag: 13.30 – 17.00 uur.

Lees meer >>

Typisch Holland
Revival Huizen - Workshop – Zingt het buiten!

Revival Huizen - Christelijk gemengd koor
Workshop – Zingt het buiten!

www.revivalhuizen.nl

Zingt het buiten!

Zin in om mee te zingen?

Schrijf je nu in voor 3 zangworkshops met een afsluitend optreden.

Je studeert 2 nieuwe liederen samen met het koor in en geeft een mini concert met het koor in de festival tent op het surfstrand in Huizen.

Wanneer: workshops op 16, 23 en 30 mei van 20:00 tot 22:00 uur,

Kosten: 12,50 euro.

Adresgegevens repetitielocatie:
Zenderkerk
Borneolaan 30
1276 NS Huizen
Tel.kerk 035 – 5254985

1 2 3 4 volgende >>