Algemeen

LogoKunstCultuurHuizen
LogoKCH_Thumb.jpg
woensdag 22-02-2017
Unieke mix van kunst- en cultuuractiviteiten
Theater 'De Boerderij'
Hellingstraat 9 Huizen
LogoKCH_Thumb.jpg
woensdag 29-03-2017
Unieke mix van kunst- en cultuuractiviteiten
Theater 'De Boerderij'
Hellingstraat 9 Huizen

Kunst & Cultuur Festival 2012 (18 mei tot 18 juni)

Kunst en Cultuurfestival Huizen 18 mei tot 18 juni 2012

Klinkende start Huizer festivals

Met een concert met een mobiel carillon van liefst vijftig klokken gaat het Kunst- & Cultuurfestival Huizen 2012 klinkend van start. Het carillon 'Bell Moods' staat op 18 mei opgesteld bij de Oude Kerk in het centrum van Huizen en wordt bespeeld door de beiaardier Boudewijn Zwart uit Nijkerk.

De komende weken is Huizen in kunstzinnig en cultureel opzicht 'the place te be'. Dan neemt namelijk het Kunst- en Cultuurfestival bezit van in grootte de tweede gemeente van het Gooi. Kortom, er is veel te beleven in Huizen, de Haven van het Gooi, dat er dit jaar in het havengebied heel anders uitziet door het gereed komen van het pittoreske waterdorp in het Nautisch Havenkwartier met zijn gastvrije en gastronomische uitgaansmogelijkheden. Hier valt dan op 9 juni ook te genieten van het Rotary Bungee Roeien ten behoeve van fondsenwerving voor het goede doel A.L.S. en havenbraderie of een tochtje met een botter.

Het omvangrijke kunstzinnige festijn omvat een Beachfestival aan het strand van de Zomerkade, compleet met beachvolleybal (15 t/m 17 juni) en veel muziek. Hierin is ook het jaarlijkse jazzfestival opgenomen. Dit festival duurt van 31 mei tot en met 3 juni. Ook is er weer het Brugfeest bij de enige ophaalbrug in Huizen aan de Aanloophaven deze keer op zaterdag 16 juni. Traditiegetrouw vindt het plaats op het terrein en in het water van het Zeilcollege aan het Kooizand 70. Op 18 en 19 mei zijn er weer de Zuidwal Botterwedstrijden op het Gooimeer, te zien vanaf de wal, maar de bootjes bezitters hebben natuurlijk de beste plaatsen. Een ander groot muziekfestival is Tramfest, georganiseerd door het jongerencentrum De Tram. Verder zijn er in mei en juni toneelvoorstellingen door De Plankeniers in het Plankenierstheater en door de toneelvereniging Ontwaakt in theater De Boerderij. (Zie voor de juistedata het programma-overzicht). Voor de basisscholieren wordt er speciaal een muzikaal theatrale voorstelling aangeboden door de concertpianiste Ani Avramova en Maarten Vonk en zal er voor de 4-8 jarigen een poppentheater voorstelling worden verzorgd als middagprogramma van het Brugfeest bij het zeilcollege. Ook zijn er tal van tentoonstellingen, zoals bijvoorbeeld in het Huizer Museum, in De Rookerij en in het revalidatiecentrum De Trappenberg. Natuurlijk is ook de Erfgooiersmarkt er weer.

Voor uitgebreide informatie gelieve de kalender op deze site te raadplegen.